Ανεμοδαρμένα Ύψη
Καίτη Γαρμπή
Title Image

Μουσικά Νέα

MEΛISSES – «The Honeymoon Song»

Μουσικά Νέα

Οι MEΛISSES θυμούνται και τιμούν τον κορυφαίο Μίκη Θεοδωράκη παρουσιάζοντας μέσα από το ξεχωριστό τους πρίσμα ένα από τα πιο γνωστά του τραγούδια, το «The Honeymoon Song».

Το «The Honeymoon Song» ακούστηκε πρώτη φορά το 1959 στην ταινία «Honeymoon» («Ταξίδι Του Μέλιτος») από τον Marino Marini, ενώ ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε με ελληνικούς στίχους του Νίκου Γκάτσου και τίτλο «Αν Θυμηθείς Τ’ Όνειρό Μου».
Το 1963 οι Beatles το ερμήνευσαν στις γνωστές ηχογραφήσεις του BBC που κυκλοφόρησαν σε δίσκο σχεδόν 30 χρόνια μετά, το 1994.

Οι MEΛΙSSES παρουσίασαν το «The Honeymoon Song» το καλοκαίρι του 2014 στο Ηρώδειο και το χειμώνα του 2015 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις συναυλίες της Καμεράτας με τίτλο «The Βeatles Tribute Project».

Με δεδομένη την αγάπη τους για το εν λόγω τραγούδι και με σεβασμό στην ιστορία του, οι ΜEΛISSES αποφάσισαν να το ηχογραφήσουν και το κυκλοφόρησαν, από την Panik Records, πριν από 6 χρόνια. Μάλιστα, το τραγούδι στα αγγλικά δεν είχε διασκευαστεί ποτέ μέχρι τότε από Έλληνα καλλιτέχνη.